taal Engels taal Nederlands

Veel gestelde vragen

Giethoorn is anders dan andere dorpen, het heeft bijvoorbeeld waterwegen in plaats van straten. Hieronder vindt u enkele tips en antwoorden op uw vragen.

Waar kan ik parkeren wanneer ik Giethoorn bezoek?

Gratis parkeren beschikbaar bij Giethoorn Eco Boat Rental & Tours. Meer dan 125 parkeerplaatsen beschikbaar van waaruit u het dorp kunt verkennen, wandelend, met een huurboot of rondvaart.

GPS-locatie: Beulakerweg 55 8355 AB Giethoorn

Let goed op waar je je auto parkeert, op de openbare weg, in Giethoorn. Parkeren in Giethoorn is een groot probleem, om de bewoners te ontlasten hanteert Giethoorn een zeer streng parkeerbeleid. Bij fout parkeren kan een boete tot wel €400,- worden opgelegd, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Moet ik vooraf een boot reserveren?

Nee, u kunt altijd langskomen om een ​​boot te huren. Maar in de zomermaanden en in het weekend kan het erg druk zijn en kunnen er wachtrijen ontstaan. Bij een reservering heeft u voorrang en ligt uw boot klaar als u aankomt. Vanuit dit perspectief raden we u aan om voor de zekerheid een boot te reserveren.

Ophalen boot: Beulakerweg 55 8355 AB Giethoorn

Moet ik een boot huren voor 1, 2 of 3 uur?

Rondvaart van 1 uur is om een ​​indruk te krijgen van het dorp, u vaart door Giethoorn Dorp en natuurgebied. Een leuk uitje als je weinig tijd hebt of niet zo van water houdt, maar toch wilt ervaren hoe het is om te varen in Giethoorn. Deze tour is bedoeld om 1 uur continu te varen, stoppen is niet mogelijk.

Rondvaart van 2 uur om mooie delen van het dorp te zien, een ideale tocht om de grote drukte te vermijden. Het laat je Giethoorn zien, maar geen files en chaos. Deze tour is bedoeld om 2 uur ononderbroken te varen, stoppen is niet mogelijk.

Rondvaart van 3 uur om Giethoorn Village te zien, is de meest geboekte tour. Je ziet echt alle highlights en hotspots. Op je camera mis je geen foto die anderen misschien hebben. Afhankelijk van hoe druk het kanaal is met boten, duurt de tocht 2½ tot 3 uur. Bij vertrek wordt u geïnstrueerd of het mogelijk is om een ​​korte pauze in te lassen om onderweg een ijsje te kopen. Volg a.u.b. de informatie/instructies van ons personeel op, er zijn boetes voor te laat komen. Houd er rekening mee dat andere gasten die op de afgesproken tijd wachten tot de boot terugkeert en dezelfde plezierige reis willen maken als jij.

Is varen moeilijk?

Alle boten zijn bedoeld om zelf te sturen, jij bent de kapitein. Varen is niet moeilijk maar het hangt af van het boottype: boten met een helmstok “Fluitsterboot” zijn makkelijker te besturen, met een stuurwiel genaamd “Sloep” zijn voor wat meer ervaren kapiteins. Onze medewerkers zullen u volledige instructies geven hoe u de boot veilig kunt bedienen en besturen.

Is het veilig om in een boot te varen als ik niet kan zwemmen?

We hebben reddingsvesten (zolang de voorraad strekt). Ook alle wateren waar je op vaart, zelfs het meer is maar 75 centimeter diep, met andere woorden je kunt overal staan. Je loopt geen moment gevaar.

We waarschuwen u om uw handen binnen de boot te houden om te voorkomen dat u gewond raakt als een andere boot per ongeluk contact met u maakt.

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Je hebt geen vaarbewijs nodig om de boot te besturen, maar je hebt wel gezond verstand nodig. Je neemt deel aan het verkeer op het water, waar verkeersregels gelden. De politie zal er daarom op toezien dat u zich aan de “vaarregels” houdt en er kan een boete worden gegeven.

Wat moeten we doen als we hulp nodig hebben?

Mocht u om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben, dan kunt u ons altijd bellen en dan sturen wij een van onze “Service/Reddingsboten” die altijd stand-by staan ​​of rondvaren om u te assisteren.

Wat moet ik doen als ik verdwaal?

Met de navigatie app is het onmogelijk om de verkeerde kant op te varen en te verdwalen. Wij weten te allen tijde waar u bent, alle boten zijn voorzien van track en trace. In bijna alle gevallen is een telefoontje voldoende om u weer op weg te helpen. Mocht u om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben, dan staan ​​onze “Service/Reddingsboten” altijd stand-by of zijn al op het water om te helpen.

Wat wel en niet te doen?
 • Per boot:
  Rechts aanhouden
  Houd afstand van andere boten
  Loop niet tegen andere boten aan
  Vaar niet te snel
  De beroepsvaart heeft altijd voorrang
  Wees beleefd en laat anderen passeren
 • Als toerist:
  Respecteer iemands privacy
  Niet in tuinen van huizen lopen
  Geen harde geluiden of luide radio’s
Mogen wij onze huisdieren meenemen aan boord?

Sorry, maar huisdieren zijn niet toegestaan ​​in de boten

Is er een leeftijdsgrens voor het huren van een boot?

Ja, om een ​​boot te huren en een boot te besturen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Zijn er specifieke routes of gebieden waar we tijdens de huurperiode binnen moeten blijven?

Ja, voor uw veiligheid en om het milieu te beschermen, bieden wij aangewezen vaargebieden aan waar u van de waterwegen kunt genieten zonder in verboden gebieden te komen.

Wat gebeurt er bij slecht weer of ongunstige omstandigheden?

Uw veiligheid is onze prioriteit. In geval van ongunstige weersomstandigheden kunnen we opties voor herplanning of terugbetalingen aanbieden. Ons team zal in dergelijke situaties contact met u opnemen.

Wat zijn uw annuleringsvoorwaarden?

Ons annuleringsbeleid kan variëren, afhankelijk van het huurtype en de timing. Raadpleeg onze website of neem rechtstreeks contact met ons op voor gedetailleerde informatie.

Algemeen Annuleringsvoorwaarden: Reserveringen kunnen tot 7 dagen voor aankomst worden geannuleerd (administratiekosten € 11,50 per boeking). De gast betaalt de totale prijs van de reservering als hij/zij binnen 7 dagen voor aankomst annuleert.

.

Biedt u begeleide boottochten aan?

Ja, we bieden begeleide boottochten aan onder leiding van ervaren gidsen die interessante inzichten geven in de lokale geschiedenis en bezienswaardigheden.

Parkeren in Giethoorn

Gratis Parkeren Voor Een Onvergetelijke Eco Bootverhuur & Tours in Giethoorn!

Bij Giethoorn Eco Boat Rental & Tours geloven we dat elk aspect van uw ervaring probleemloos moet zijn, inclusief parkeren! Daarom zijn we verheugd om gratis parkeergelegenheid aan te bieden voor maximaal 125 auto’s, zodat u zich zonder zorgen kunt concentreren op het genieten van de adembenemende schoonheid van Giethoorn.

Uw boot ligt op slechts een steenworp afstand van uw auto als u ervoor kiest om er een te huren.